به گزارش خبرگزاری «حوزه» از گرگان، دکتر محمد حکیمی در نشست طلاب مدرسه علیمه الزهرا(س) گرگان پیرامون "جایگاه علم در فرهنگ اسلامی"، بیان کرد: با استناد به آیات قرآن، تقوا، جهاد و علم باعث برتری فرد نسبت به افراد دیگری می شود.
وی خاطرنشان کرد: خداوند پس از خلقت آدم همه حقایق را به او آموخت، سپس به فرشتگان دستور سجده بر آدم(ع) را داد؛ در اهمیت علم و دانش همین بس که می توان گفت: برتری عالم به نادان مانند درخشندگی ماه شب چهارده در بین ستارگان است.
حکیمی به فرمایشی از نبی مکرم اسلام(ص) اشاره کرد و علم را بسیار مهم و با ارزش دانست و تصریح کرد: علم موجب پیشرفت جامعه، فرهنگ و تمدن می شود؛ بنابراین هر فردی که بدون آگاهی کاری را انجام دهد، به جای اصلاح، آن را به فساد و نابودی می کشاند که این امر برای فرد و جامعه زیان بسیار دارد.
وی به اعتبار کلام گهربار امام علی(ع) که فرمودند هیچ دانشی مانند فکر کردن اهل دانش نیست، عنوان کرد: اهل دانش دو دسته هستند؛ ذهن عده ای از آنها مانند مخزنی است که از معلومات پر شده است و عده دیگر که اهل تفکرند، مانند آبی که از چاه جوشش دارد، علمشان از فکرشان لبریز می شود.
وی تقویت معلومات را موجب رشد فکر و عقل دینی دانست و گفت: منبع دین اسلام، قرآن است و تلاوت قرآن، تدبر و عمل به آن وظیفه مهمی برای همگان است.
استاد حوزه در پایان، تقلید کورکورانه را مانع فکرکردن افراد دانست که قرآن با آن مخالف است.